Legfrissebb képek

Legfrissebb kommentek

 • Hegedűs Anna Jó szokás! És miylen jó hogy ott "házon belül" min...
  2011-07-20 08:02:40 (Soap4Sudan!)
 • Dóra Klaffa :( De legalább tudjuk, hogy családban marad...
  2011-07-09 12:13:36 (Minden okés!)
 • Nemes Csilla Elkaptunk a rejtélyes hasfájást! Dorkának két hón...
  2011-07-09 09:16:51 (Minden okés!)
 • Gullner Magdi Hááááááát ettől azért itthon messzire vagyunk, saj...
 • Hegedűs Anna Jaj de drukkolunk, hogy kiderüljön valami kis egys...
  2011-06-17 13:13:40 (Vombergbácsi 2.0)

Hozzáférés

rss  RSS hírcsatorna
Az RSS hírcsatorna kizárólag a nyilvános blogbejegyzéseket tartalmazza!

Jog: Látogató

Ha szereted a Bence blogot, és több-kevesebb rendszerességgel követed is az eseményeket, akkor miért nem leszel az Olvasónk? Ennek több előnye is van:
- a legfontosabb, hogy minden bejegyzésről azonnal emailben értesülsz, így még frissiben el tudod olvasni, és hát nem kell esetleg "potyára" benézni, hogy van-e valami friss iromány;
- látni fogod az esetleges "nem publikus" bejegyzéseket is;
- no meg aztán én is kíváncsi vagyok, hogy vajon hány ember követi figyelemmel kis életünket :)

Kedvet kaptál? Akkor először regisztrálj itt (ne félj, semmi különös és fél perc alatt megvan), utána pedig kattints az "Olvasó szeretnék lenni" gombra itt a blogon, a bal oldali menüben alul! Na gyere és kövess! :)

BLOG - BEJEGYZÉSEK LISTÁJA

Szűrés: beszédfejlődés Címke szűrés kikapcsolása

Bence itthon: Hallod? Repülő! Hol van a repülő? Elbújt a felhő mögé, ezért nem látjuk, csak halljuk!

Bence a közért előtt: Hol a Papa? Nem látom! Hol van? Biztos elbújt a felhő mögé!

Bence az autóban: Piros a lámpa, várni kell...
Nagyi: ...amíg?
Bence: Amíg zöld lesz.

És még hasonlókat mondok mostanság. Eddig szerencsére mindkét nyelven egyformán jól beszélek, bár van amit csak az egyik vagy a másik nyelven tudok mondani. Direktbe fordítani még nem tudok, tehát ha a Nagyi megkérdez valamit, hogy hogyan mondják hollandul, nem tudom. De ha úgy kérdezi, hogy hogyan mondanám a Papának, akkor egyből lefordítom. Ezenkívül pontosan tudom, hogy kihez milyen nyelven illik szólni. A két Nagymamám pedig szorgosan tanul egy-két fontosabb szót a másik nyelven, de vele nem gyakorolhatnak, mert rázom a fejem és egyből javítok: Neeeem, az nem hond, hanem kutya! Egyébként a szülőknek is jól jön, hogy két nyelven nyomom: ha nem érti az egyik, rákérdez a másik, és már mondom is a másik nyelven - a kettőből pedig azért általában ki tudják találni, hogy mit szeretnék :-)

Ma sajna a Mami kapott egy emilt az Ikeás eladó sráctól, hogy most már egészen biztos, hogy Hollandiába nem érkezik már fehér színű, fél éve kinézett, Vikare névre hallgató ágy, amit 10 év után pénteken bírtak kivonni a forgalomból, pont az nap, amikor meg akartuk venni nekem. És sem Belgiumban, sem Németroszágban nem kapható már. Magyarországon még igen, de tekintve, hogy egy 172 cm hosszú dobozról van szó, nem valószínű, hogy magunkkal tudjuk hozni (bár a Papa erősködik, hogy a tetőcsomagtartón elfér, de a Mama meg hosszúnak érzi azt az 1400 km-t ággyal a tetőn megtenni.)
Van egy másik ágy-jelölt, de ez a Vikare jobban tetszett. Annyira, hogy a Mama még arra is rávetemedett, hogy az interneten nézzen használtat, de csak egyet talált, ami a kép alapján jó állapotú, viszont az ára majdnem ugyanannyi mint az újnak, azt meg tiltja a családi policy, hogy ennyiért használtan vegyünk. Meg különben is egy ágy legyen vadiúj. Főleg ha rólam van szó. :)

Kattints ide a folytatáshoz... »